2011. október 25., kedd

Videokonferencia

Az az igazság, hogy nekem nem sok pozitív élményem volt a konferencián:
akkor lett volna igazán hasznos számunkra, ha az előzményekbe kapcsolódhatunk bele (megnézhettünk volna, hogy hogy csatlakoznak egymáshoz, milyen beállításokat alkalmaznak stb)
Érdekes volt a technológia látványa, de nem használták ki teljes mértékben. Például nem értem, hogy miért magunkat néztük nagy képernyőn, miért nem az épp beszélőt. 
Jó volt, hogy sikerült csatlakoztatni a powerpoint-os prezentációt, de nem volt sok értelme. Egyrészt túl zsúfoltak voltak, nem lehetett elolvasni és nem is tűnt fel az elején a hiánya (tehát teljesen felesleges volt)
Tartalmi szempontból meg nem volt feladatunk értékelni a látottakat, de az feltűnt, hogy nem figyelt senki a másikra (se a hallgatóság, se a kérdezők nem egymás beszédére figyeltek). és nem is volt idő kérdésekre, mert folyamatosan sürgették az előadókat.
A mi termünk szerintem viszonylag jól volt berendezve (sokan látszottak a képen, de mégis a felszólalók voltak az előtérben), de volt olyan helyszín, ahol ezekkel is probléma volt a beszűrődő hangokról már nem is beszélve.
fontos lenne, hogy a hallgatóság valóban olyan személyekből álljon, akik tényleg érdeklődnek és nem zavarják mozgásukkal a rendezvényt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése